Sant Pere Pescador

Sant Pere Pescador is een dorpje aan de Catalaanse kuststrook Costa Brava. De Spaanse benaming van deze plaats is San Pedro Pescador. De 1878 inwoners van het dorp kunnen, net als bezoekers aan Camping Las Dunas, genieten van het 7 kilometer lange strand aan de Baai van Rosas, dat direct aan het dorp grenst.

Bezienswaardigheden
Al is Sant Pere Pescador klein, het dorpje heeft de bezoeker toch aardig wat te bieden. Behalve het lange zandstrand vindt u er ook een kasteel dat terugvoert op de 14e eeuw.  Tussen de mondingen van de Fluvia en de Muga vindt u tevens het natuurpark Aiguamolls de l’Empordà. Dit moerasland biedt een thuis aan 327 verschillende diersoorten. U kunt deze, en dan met name de vogels die het gebied bezoeken, bekijken vanuit de zeven observatiehutten die zijn gebouwd. Ook is er een bezoekerscentrum met informatie over het natuurgebied.

Economie
Al vormt het toerisme, vooral dankzij de aanwezigheid van Camping Las Dunas, een grote inkomstenbron voor de bewoners van Sant Pere Pescador, het is zeker niet de enige. In de velden rond het dorp wordt veel fruit geteeld. Appels vormen hier de belangrijkste van. De visserij draagt ook voor een belangrijk bij aan de lokale economie.