Costa Brava

De Costa Brava is het meest noordelijk gelegen stuk Middellandse Zee-kust van Spanje. Het grenst direct aan Frankrijk en strekt zich in zuidelijke richting uit tot Blanes. Dit betekent dat bezoekers aan deze regio maar liefst 214 kilometer kustlijn kunnen verkennen. De Costa Brava is dan ook een ideale bestemming voor strandliefhebbers. Andere leuke campings aan de Costa Brava zijn onder andere Nautic Almata, Castell Montgri en El Delfin Verde.

Stranden
Met 300 dagen zon per jaar is het onvermijdelijk dat u op het strand belandt. En daar is niets mis mee, want de Costa Brava heeft enkele van de mooiste stranden van Spanje. Kies uit knusse baaitjes of bezoek juist lange, brede zandstranden: de keuze is aan u. De moeite van een dagtochtje zijn de stranden van Cadequés, Llafranc, Aiguablava en Tamariu.

Bezienswaardigheden 
De Costa Brava staat bekend om haar stranden. Ook zijn er prachtige, schilderachtige kustplaatsjes, zoals  Tossa de Mar en Cadaqués. Nauwe straatjes, gezellige terrasjes en curieuze galerijen zorgen hier voor een prettige vakantiesfeer. Bezoek ook eens Girona, de stad van Middeleeuwse doorkijkjes, interessante musea, een pittoreske Joodse wijk en trendy restaurants. En wie nog tijd overheeft, kan de Costa Brava verlaten om het zuidelijker gelegen Barcelona te bezoeken.

Excursies en dagtochtjes
Tijdens uw vakantie in Sant Pere Pescador kunt u op uw eigen houtje de regio verkennen. Gebruik hiervoor uw auto of een huurfiets van Camping Las Dunas. Wat ook kan is een excursie boeken bij de receptie van het vakantiepark: uitjes naar Barcelona, naar het maritiem natuurgebied van de Medas-eilanden of naar een waterpretpark in de buurt. Ook kunt u bij het vriendelijke personeel terecht voor tips en suggesties.